Ha szombat, akkor piac. 🙂 Szeretek egyszerűen piacra járni, nekem ez nem nyűg, hanem öröm. Jövőhéten március 15-e szombatra esik, még ki kell találnom, hogy szombat helyett, mikor menjek piacra. Péntek nem jó, mert ugye az még az előző hónaphoz tartozik, és a pillanatnyi keretem kb. 2.800 Ft és ugye ebből még megy el friss pékárura is. Plusz néhány alapélelmiszert is be kell szereznem: pl. liszt és olaj, mert ezekből mindenbe kell 1-2 kanálnyi legalább… Még majd felmérem a készletemet és ha a meglévő dolgokból kijövök, akkor egy piacot kihagyok vagy a hét közepére teszem és 10 napra fogok vásárolni.
Ezen a napon, ami egy kicsit másabb, mint amit eddig vásároltam: az a szezonális medvehagyma, lila káposzta és vettem egy kaliforniai paprikát is.
A bolti bevásárlásba belekerült némi zöldség is: jégsaláta 229 Ft-ért (ez jó döntés volt, hogy nem a piacon vettem meg, mert ott 300 Ft-ba került), akciós nőnapi uborka, nem viccelek tényleg 149 Ft, különösebb eufóriát nem éreztem, hogy nőnapi, de kiváló lesz a salátákba. Halványító zeller 299 Ft-ért, azaz maga a zeller szár, egyre jobban vágyódunk a friss ízekre. Gondolom ezzel ti is így vagytok, nem vagyok ezzel az érzéssel egyedül.
Egy olvasó kérte, hogy írjam ki részletesen, mit mennyiért vettem, igyekszem, ennek a kívánságnak is megfelelni.
Parajkrém: 129 Ft, túrós derelye: 299 Ft (ritkán veszek kész ételt, ezeket inkább jolly joker ételnek veszem, vagy akkora, ha a lányok esetleg egyedül vannak itthon és éhesek), mini adag szeletelt szalámi: 199 Ft, párizsi: 149 Ft, kenőmájas: 219 Ft, 2 db natúr joghurt 358 Ft, főző margarin: 149 Ft, kristálycukor: 249 Ft, só: 69 Ft, csemege kukorica konzerv: 159 Ft.
Összesen: 2.656 Ft-ot fizettem.
A piacon: 4.980 Ft-ot, a boltban: 2.656 Ft, 400 Ft-ért vatta cukor a kiránduláson.
Konyhapénz: 8.036 Ft
A konyhapénzből maradt: 2.821 Ft – a hátralévő 6 napra vetítve 470 Ft.
Szombaton délben édes-savanyú mártással, ananászos csirkét ettünk rizzsel. Vacsorára pedig egyből bevetettem a friss zeller szárat, és az apró sült halakhoz egy salátát készítettem jégsalátából, sárgarépából és zellerből, öntetnek pedig egy kefires öntet készült. Öröm volt ezeket a friss ízeket a számban érezni.
Azt kell mondanom, ez a hét sem kezdődik rosszul, jobbnál jobb falatokat ettünk.
//
//
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: