Családi Túlélőteszt: 2 hónapig fillérekből

8. nap: csontleves, fasírt, amerikai káposzta salátával

Későn indultunk a piacra és boltba, ráadásul előző hétről még volt maradék spagetti és zöldségleves is, így maradék bárt nyitottunk ebédre.

Szombatonként általában egy kicsit nagyobb főzőcskézés van, ekkor érünk rá jobban. Így a lassabban készülő ételeket szombaton vagy esetleg vasárnap készítem el, így történt ez a tegnapi napon is.

Egy jó nagy fazékkal (saccolásom szerint 5 literes) csontleves készült, kb. 2 óráig főtt kis fokozaton.

Ez alakalommal mi került a fazékba? Sertés húsos csont, zeller, karalábé, fehérrépa, sárgarépa, hagyma, néhány szem gomba, egy krumpli, a kelkáposzta és a káposzta külső levelei.  A lé felét le fogom fagyasztani, majd később nagyon jól jön egy-egy gyors leves alaplevének. Főztünk még ki hozzá cérnametéltet. Nagyon, nagyon szeretjük a hús vagy csont levest jó sok zöldséggel, ezúttal sem kellett csalódnunk.

Másodiknak fasírt készült 3/4 kg darált sertés húsból. Két felé vettem, egyik felét egészben sütöttem ki, a másik feléből kicsi gombócok lesznek.

Köretnek amerikai káposzta saláta volt. Fejes káposzta, sárgarépa, lila hagyma, tejföl, majonéz, kevés porcukor és néhány kanál szőlőecet került bele.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!