Reggeli: szendvics és hibiscus tea.
Bogi az ebédjére kapott: 2.000 Ft-ot.
Uzsonna-vacsora: Fruzsival muffint sütöttünk, ennek több oka is volt:
– Egyrészt korcsolyázást terveztünk, de mivel esett az eső így elhalasztottuk.
– Másik oka, hogy ha egytál jellegű leves van, akkor valami még úgy kívánkozik utána.
– Harmadrészt ma megyek egy találkozóra, ahova a vicces felhívás így szólt, ha népszerű akarsz lenni, hozzál valami nassolni valót. Azt hiszem a népszerűséggel az utóbbi öt napban nincs semmi problémám :), de nem szeretek sehova üres kézzel menni.
Zöldség levesbe mi került?
Csupa olyan dolog, amit az első napon szereztem be a piacról. Alapleve a karfiol főző vize, került bele még tarkabab, zeller, sárgarépa és gomba is. Fűszerezésre babér levelet, sót, borsot, póréhagymát használtam. Ha más friss zöld fűszered van neked otthon, akkor használd nyugodtan azt: pl. bazsalikomot vagy petrezselymet. Tálaláskor egy kanál grana padanoval is megszórtam, ez is kiváló fűszer.
A konyhapénzből ma sem költöttem.
//
//
Basszus, én eddig kiöntöttem 🙁 A receptekért már megérte, hogy olvasom 🙂
Én ez alkalommal aznap főztem meg a levest is, a leves jól melegíthető. De ha nem így történt volna, akkor egy befőttes üvegben beraktam volna a hűtőbe 1 napra.
Kinga, az előző napon megfőzött karfiol leve a levesalap? Addig míg felhasznàlod hol és hogy kell tartani?